De Foodhallen in Den Haag
Volledig scherm
PREMIUM
De Foodhallen in Den Haag © Frank Jansen

In minirestaurantjes is het internationaal sfeerproeven: ‘Met lekkere en minder geslaagde hapjes’

Gouden PollepelDe sfeer mag wel wat ‘street-voller’ in deze wat braaf ogende foodhal. In de meeste minirestaurantjes is het gelukkig wel internationaal sfeerproeven. Met lekkere en minder geslaagde hapjes. Deze week gingen langs bij de Foodhallen voor de rubriek Gouden pollepel.

Eerst maar een verkennend rondje door de Foodhallen. Beter gezegd hal, want zo heel groot is deze Haagse vestiging niet vergeleken met Amsterdam en Rotterdam. We wandelen langs tentjes met populair streetfood zoals sushi, dimsum, falafel, Italiaanse pastagerechtjes en Maleisische hapjes. Bij een aantal stands kan je zitten, bij andere haal je af en zoek je een plekje aan een centrale tafel.

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag