Reinold Simon (82) als ‘getuige van de vreselijke tijd’ bij de kleinschalige herdenking van de joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog in het voormalige joodse hart van Den Haag, het Rabbijn Maarsenplein achter de tuin van de Nieuwe Kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Reinold Simon (82) als ‘getuige van de vreselijke tijd’ bij de kleinschalige herdenking van de joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog in het voormalige joodse hart van Den Haag, het Rabbijn Maarsenplein achter de tuin van de Nieuwe Kerk. © Henriette Guest

Indrukwekkende herdenking in voormalige Joodse hart van Den Haag: ‘Getuige van de catastrofe’

Een klein comité vanmorgen bij het Joods Monument op het Rabbijn Maarsenplein, het voormalige Joodse hart van Den Haag. Vanwege de coronaregels is er geen ruchtbaarheid gegeven aan deze dodenherdenking. Het is er niet minder indrukwekkend door.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Wandelen door een levend prentenboek in Haagse voorstelling
  Play

  Wandelen door een levend prenten­boek in Haagse voorstel­ling

 2. Politie valt illegaal feest binnen in Den Haag
  Play

  Politie valt illegaal feest binnen in Den Haag

Den Haag