Rob Dekkers, ingenieur van Amare.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Dekkers, ingenieur van Amare. © Frank Jansen

Ingenieur Rob Dekkers: ‘Amare is voor Den Haag wat het Guggenheim is voor Bilbao’

Na het afronden van zijn studie aan de TU Delft was Rob Dekkers 40 jaar lang betrokken bij de bouw van tientallen theaters. Zijn eerste project was de Stopera in Amsterdam, zijn laatste Amare in Den Haag. Nu hij met pensioen is, doet hij als vrijwilliger rondleidingen door het gebouw.

 1. Ziekenhuizen in regio Haaglanden schalen coronacapaciteit extra op, inhaalzorg wordt stopgezet

  Ziekenhui­zen in regio Haaglanden schalen coronacapa­ci­teit extra op, inhaalzorg wordt stopgezet

  In de regio Haaglanden neemt het aantal coronapatiënten dusdanig toe dat de capaciteit voor deze groep zorgvragers wordt opgeschaald, verder dan met het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is geregeld. Dat schrijft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) Regio West. “Dit heeft direct gevolgen voor de zorg in alle zeven ziekenhuizen in deze regio.” De inhaalzorg wordt gestopt.
 2. Peter Hendrikx: ‘Als het goed gaat in Amare, dan profiteert de hele stad mee’
  PREMIUM
  Naar Amare

  Peter Hendrikx: ‘Als het goed gaat in Amare, dan profiteert de hele stad mee’

  Als Belg moest hij wennen aan de directe omgangsvormen van de Nederlander, maar inmiddels is Peter Hendrikx een echte Hagenaar. ,,Ik ben door de liefde hier gekomen”, zegt hij. ,,Ik zou voor Brussel kiezen, maar mijn vriendin zat in Den Haag.” Zeven jaar later zegt hij niet meer weg te willen. Den Haag ervaart hij als een prettige stad, die echter nog te weinig gebruik maakt van haar potentie. Wij spraken hem voor de rubriek Naar Amare.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag