Volledig scherm
Verzegeling op de voordeur van de yogastudio aan de Neptunusstraat na de vondst van een dode vrouw. © ANP

Intens verdriet en ongeloof om vermoorde Julia

In de buurt en op social media wordt geschokt gereageerd op de dood van de 30-jarige Julia. De mooie Russische werd donderdagmiddag dood en in stukken gevonden in haar yogastudio in Scheveningen. Haar 40-jarige partner, eveneens Russisch, is aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Volledig scherm
Julia Leda © Facebook Julia Leda

Bossen witte bloemen in een rode vaas voor de deur van Yogastudio By the Sea markeren de plek waar Julia donderdag werd gevonden door de politie. Rechercheurs onderzoeken dan al sinds dinsdag een melding van vermissing van de jonge yogalerares, zo maakte de politie gisteren bekend. 

Op de facebookpagina van Julia stromen de condoleances binnen. Velen hopen dat ze rust en vrede vindt en vragen zich af of er een afscheid komt. Ook snapt men niet hoe dit drama heeft kunnen gebeuren en noemen het 'verschrikkelijk'. De meeste berichten zijn in het Russisch, haar moedertaal. 

De gruwelijke vondst is omgeven door veel vragen. Ook bij omwonenden van de rustige straat op steenworp afstand van het Circustheater, het Kurhaus en het strand. Zij kennen het stel voornamelijk van zien. Alleen bij kapper 'Butcher' aan de overkant kwam Julia wel eens. ,,Een heel leuke vrouw met wie je gewoon Nederlands kon praten'', zeggen ze daar. Maar de meeste mensen zagen het kinderloze stel meestal als ze hun Yorkshire Terriër gingen uitlaten. Het verweesde hondje is bij buren opgevangen. Zij willen niets zeggen over het drama. ,,En iedereen die er wel iets over zegt, zuigt dat uit zijn duim'', zeggen ze boos.

Nieuw

De yogastudio op de begane grond was relatief nieuw. De in Rusland aan de kunstacademie opgeleide Julia had er eerst een schilderatelier voor kinderen. Na verschillende opleidingen in yoga, opende ze een halfjaar geleden haar eigen school, vernoemd naar de plek vlakbij zee waar ze woonde. Daarnaast gaf Julia ook nog les bij het Wajid Osho Meditatie Centrum in Den Haag, waar geschokt en vol ongeloof wordt gereageerd op haar dood.

De politie wil niet zeggen wie de vrouw als vermist heeft opgegeven. Ze zou sinds zondag al geen berichtjes meer hebben beantwoord. ,,We zijn volop bezig met het onderzoek'', aldus een politiewoordvoerder.

Volledig scherm
© Regio15.nl

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag