Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Saskia Bruines en Boudewijn Revis voor het Vredespaleis. De gemeente hoopt het pand na renovatie toegankelijker te maken voor publiek. © Frank jansen

Internationaal Den Haag groeit ook geografisch, Raamweg wordt nieuwe entree van Internationale Boulevard

Auto's verdwijnen rond de pleinen. En wegen worden wellicht ondertunneld. De Internationale Zone van de toekomst is groter, maar moet vooral aantrekkelijk blijven.

Internationaal Den Haag zit in de lift, en flink ook. In vier jaar tijd kwamen er in de stad van vrede en recht zo'n zestig nieuwe internationale organisaties bij. Bovendien groeide het aantal banen in de wereld van de Haagse expats aanzienlijk. Maar daar blijft het niet bij. Nog even en ook geografisch dijt de Internationale Zone van Den Haag uit. In de gisteren gepresenteerde toekomstplannen van het Haagse stadsbestuur spreiden de Spaans-, Frans- en Engelstaligen hun vleugels zo'n beetje uit tot aan het provinciehuis aan de Zuid-Hollandlaan.

  1. VVD: Vuurwerkfestival moet doorgaan omdat het goed is voor Scheveningse economie
    Play

    VVD: Vuurwerk­fes­ti­val moet doorgaan omdat het goed is voor Schevening­se economie

    Werk met strandtenthouders samen om dit jaar een veilige en verantwoorde editie van het Internationale Vuurwerkfestival Scheveningen op poten te zetten. Dat pleidooi doet de Haagse VVD-fractie richting de gemeente. Op dit moment is niet duidelijk of en wanneer het festival precies gaat plaatshebben. Gemikt wordt op een datum na de zomer, omdat de enorme drukte tijdens de zomervakantie een potentieel onveilige situatie kan veroorzaken.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag