Volledig scherm
Het Internationaal Jeugdtoernooi komt weer terug na een handelsmissie in China. © Gemeente Den haag

Internationaal Jeugdtoernooi van ADO komt terug naar Den Haag

Het internationaal jeugdtoernooi dat ADO Den Haag jarenlang organiseerde, komt weer terug naar de hofstad. Dat hebben ADO-directeur Mattijs Manders en wethouder sport Richard de Mos tijdens een bezoek in China met clubeigenaar United Vansen afgesproken.

Het toernooi werd in 2014 voor het laatst georganiseerd. De voetbalclub kon toen geen plek vinden om de wedstrijd te houden, aangezien het Cars Jeans Stadion het decor was van het WK hockey. ,,In het Zuiderpark was het roemruchte Internationaal Jeugdtoernooi altijd een spektakel. De laatste jaren kwam de klad erin, waardoor nieuwe edities uitbleven’’, stelt De Mos.

Hij is op een handelsmissie in China, waar onder meer de verstoorde relatie met de Chinese eigenaar van ADO Den Haag is hersteld. ,,We hebben een constructief gesprek met elkaar gehad. Ik hoop en verwacht dat deze stap betekent dat we nader tot elkaar komen.’’

Zege

Het toernooi werd zo’n zestig keer georganiseerd door ADO Den Haag. Clubs als Chelsea, Tottenham Hotspur en Feyenoord wisten met een zege thuis te komen. ADO won zelf zeven keer.

De Mos gaat aan de slag met Mattijs Manders, algemeen directeur van ADO Den Haag om het toernooi jaarlijks te organiseren. ,,Ik ben heel blij dat we samen hebben besloten dat het aanbod van ADO Den Haag nog meer onderdeel wordt van het toeristisch aanbod voor de Chinezen die naar Den Haag komen.’’

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag