Burgemeester Jan van Zanen overhandigt de onderscheiding aan redder Cornelis Schouten. Rechts naast hem staat Irvin Faneyte die hij uit het water redde.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jan van Zanen overhandigt de onderscheiding aan redder Cornelis Schouten. Rechts naast hem staat Irvin Faneyte die hij uit het water redde. © Gemeente Den Haag

Irvin (86) reed met auto het water in, het stond tot aan zijn neus toen Cornelis (68) hem redde: ‘Wonderlijk’

Terwijl Irvin Faneyte (86) vastzit in zijn auto en het voertuig steeds voller met water stroomt, probeert Cornelis Schouten (68) hem uit zijn levensgevaarlijke positie te bevrijden. Een paar minuten eerder rijdt de drenkeling per ongeluk het water langs de Haringkade in Den Haag in. Anderhalf jaar later hebben de twee een goede vriendschap én is Schouten onderscheiden. 

  1. Supporter gooide vuurwerkbommen tussen fotografen: ‘In een flitsmoment maakte ik de verkeerde keuze’
    PREMIUM

    Supporter gooide vuurwerk­bom­men tussen fotografen: ‘In een flitsmo­ment maakte ik de verkeerde keuze’

    De Haagse politierechter heeft de 31-jarige Twente-supporter Nicky te W. uit Neede veroordeeld tot 200 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf, omdat hij op 7 december 2019 in het Cars Jeans Stadion van ADO twee vuurwerkbommen gooide die vlakbij fotografen tot ontploffing kwamen. Op die dag werd in het ADO-stadion de eredivisiewedstrijd ADO-Twente gespeeld.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag