Volledig scherm
Juli 2015. Voor café La Suegra liggen bloemen. © Frank Jansen

Jaar cel geëist voor ontsnapping na dodelijke schietpartij Haags café La Suegra

Het Openbaar Ministerie heeft een jaar cel geëist tegen de 43-jarige Mildred M. uit Capelle aan den IJssel. Zij zou de vermoedelijke dader van een dodelijke schietpartij helpen ontsnappen. Deze Tico Inesia is nog steeds voortvluchtig en staat op de nationale opsporingslijst. 

De dodelijke schietpartij gebeurde op 11 juli 2015 in de Herenstraat,in het centrum van Den Haag. In café La Suegra loste Inesia na een woordenwisseling een groot aantal kogels af op de 31-jarige Jursley Cijntje. ,,Het lichaam van het slachtoffer was doorzeefd’’, zei de aanklager vandaag in de Haagse rechtbank. Hij kon nog net naar buiten kruipen, daar zakte hij in elkaar.  Een andere cafébezoeker raakte zwaar gewond.

Tijdens de zitting bleek dat de politie Inesia samen met de vrouw vlak na de schietpartij in de buurt van de Herenstraat staande hield. Omdat hij toen nog geen verdachte was, lieten de agenten hem na een fouillering gaan. Inesia zou daarna met M., met wie hij een relatie had, naar Capelle zijn gereden. Daarvandaan heeft ze hem, volgens het OM , naar het buitenland  gebracht. 

Mogelijk verblijft Inesia in Colombia of in de Dominicaanse republiek. Er is een beloning van 15000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar zijn aanhouding.

Het OM dacht eerst dat M. het wapen het café binnen had gesmokkeld. Ze zou het in haar onderbroek, waar ze toch niet gefouilleerd zou worden door beveiligers, verstopt hebben. De aanklager zei vandaag dat ze  daar toch geen bewijs voor vinden. 

Nabestaanden van het slachtoffer waren ook naar de zitting gekomen, en lazen een verklaring voor van de moeder van de doodgeschoten Hagenaar. ,,Iedere dag heb ik pijn in mijn hart, het is zo intens dat ik het mensen niet kan uitleggen", liet de moeder weten. 

M. hield vooral haar mond tijdens de zitting. ,,Het is pijnlijk voor de slachtoffers, maar ik heb hier niets mee te maken", zei ze aan het eind van de zitting.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag