Volledig scherm
© Frank van Rossum

Japanse tuin Clingendael weer open vanaf 29 april

Publiek is echter pas vanaf 29 april welkom in de kwetsbare tuin. De laatste dag van de voorjaarsopenstelling is zondag 11 juni.

De Japanse ambassadeur Hiroshi Inomata is op dinsdag 25 april bij de officiële opening van de Japanse tuin.

De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Margueritte M. Baronesse van Brienen. Per schip heeft zij een of meer reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en misschien het paviljoen naar Nederland verscheept. Sinds 1954 beheert de gemeente landgoed Clingendael.

De kwetsbare tuin op landgoed Clingendael is elk jaar slechts enkele weken te bezichtigen. Sinds enkele jaren is de tuin ook in oktober voor korte periode te bezoeken om te kunnen genieten van de herfstkleuren.

Volledig scherm
© Evert-Jan Daniels
  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag