Volledig scherm
© Frank van Rossum

Japanse Tuin volgende week weer te bezoeken

Het is alweer bijna tijd voor een bezoek aan de Japanse Tuin. De kwetsbare groene plek op Landgoed Clingendael is slechts een paar weken per jaar open. Vanaf 14 oktober is het weer zover. 

Tussen Wassenaar en Den Haag in ligt de verborgen parel op Landgoed Clingendael. Rode bruggetjes, planten, bloemen in alle kleuren. De kwetsbare tuin is elk jaar slechts enkele weken te bezichtigen. Sinds een paar jaar is de tuin ook een korte periode in oktober open. Bezoekers kunnen dan genieten van de herfstkleuren. Net dus als de komende periode. Wie wil gaan moet snel zijn. Waar de groene 'oase' vanaf 14 oktober te bezoeken is, sluit deze alweer op 29 oktober. 

De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Margueritte M. Baronesse van Brienen. Per schip heeft zij een of meer reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en misschien het paviljoen naar Nederland verscheept. Sinds 1954 beheert de gemeente landgoed Clingendael.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag