Volledig scherm
PREMIUM
JBC De Goede Worp. Jaap Spaans en Jan van Kampen (R). Den Haag © Tielemans Bert

'Je balgevoel, dat verlies je nooit'

Anders bekekenDe Goede Worp bestaat veertig jaar. Het einde van dat bestaan is nog lang niet in zicht. Want daarvoor timmeren ze daar aan de Hengelolaan te stevig aan de weg. Waar ze erg goed in zijn, is het sociale aspect met het sportieve te verweven.

Toen de jeu-de-boulesclubs werden uitgedeeld, heeft Den Haag bepaald niet achteraan gestaan. Denk aan een vereniging als Altijd Voorwaarts aan de Mozartlaan. Of de Pioniers, bij Haag Atletiek aan de Laan van Poot.

Niet te vergeten Amicale, bij amateurtuindersvereniging Zonneweelde aan de Reigersbergenweg. En vooral JBC De Goede Worp, sportief visitekaartje van Den Haag Zuidwest.

Ze hebben rond de 150 actieve leden en sinds 1 oktober bestaan ze 40 jaar. Je vindt ze aan de Hengelolaan 1061, tussen een school en nieuw ogend stadspark. Een petanque-centrum om vous tegen te zeggen. Voorzitter Jaap Spaans en tweede secretaris en ledenadministrateur Jan van Kampen zijn graag bereid het wie, wat, waar, wanneer en waarom toe te lichten. Jaap Spaans: ,,Eén van de aantrekkelijke aspecten is het verrassingselement. De ondergrond met grind is ongelijk, dus kan een bal alle kanten opspringen. Bij jeu de boules is het zo: vandaag speel je als een keizer, morgen als een natte dweil. Huilen of juichen binnen het kortst denkbare tijdsbestek."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag