Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Je nieuwe paspoort deugt misschien niet, waarschuwt de gemeente

De gemeente Den Haag waarschuwt inwoners dat er technische problemen zijn met een aantal onlangs aangevraagde paspoorten en identiteitsbewijzen. Het gaat om documenten die zijn aangevraagd tussen 1 april en 30 juni 2018.

Voor mensen die denken dat hun paspoort niet deugt heeft de gemeente een telefoonnummer 14070 opengesteld. Gebleken is dat bij de productie in die periode een fout is geslopen. Om hoeveel paspoorten het gaat in Den Haag is nog niet duidelijk. 

Alléén wanneer uw reisdocument een afgiftedatum heeft tussen 1 april en 30 juni 2018 èn een vijfcijferig serienummer heeft dat eindigt op 03 kan uw reisdocument een fout bevatten.

Gratis vervangen

Via het nummer 14 070 kan vanaf vandaag met spoed een afspraak worden gemaakt met de gemeente en indien nodig wordt, na het laten zien van de brief van Rijksoverheid, het paspoort of de ID-kaart gratis vervangen. Ook is het mogelijk om zelf via de gratis app BZK-ID thuis een check te doen. 

Mensen die in deze periode een paspoort hebben aangevraagd krijgen een brief van de Rijksoverheid waarin staat wat de gevolgen zijn en wat ze kunnen doen. Bijvoorbeeld hoe het paspoort of ID-kaart gecontroleerd kan worden. Heeft uw reisdocument dit technisch probleem, dan kunt u gratis een nieuwe aanvragen.

Volledig scherm
Paspoorten die mogelijk technische fouten bevatten zien er zo uit. © Gemeente Den Haag

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag