Volledig scherm
Videostill van een optreden vorig jaar op Kingsworld in het Zuiderpark. © videostill

Jebroer en Rolf Sanchez bij tweede editie Kingsworld

Festival Kingsworld krijgt op Koningsdag een tweede editie. Alleen niet zoals afgelopen jaar in het Zuiderpark, maar bij het ADO-stadion. De programmering op het hoofdpodium is nadrukkelijk voor jongeren, al is er wel een minimumleeftijd bepaald van achttien jaar.

Op het hoofdpodium treedt onder meer Rolf Sanchez op die met Emma Heesters een grote hit heeft na een optreden in het tv-programma Beste Zangers. Het nummer Pa Olvidarte was gisterenmiddag op Spotify al 21,5 miljoen keer beluisterd.

Daarnaast staat Jebroer (‘kind van de duivel’) op het podium en rappers als LaFuente en KM. KM is ook onderdeel van de Haagse formatie SFB, waarvan ook rapper Frenna deel uitmaakt die als soloartiest inmiddels ook bij het grote publiek is. Deze groep verwierf landelijke bekendheid omdat ze na afloop van een concert in Suriname gearresteerd werden vanwege seks met een minderjarige.  KM mocht na tweeënhalve maand weg, en werd niet veroordeeld, omdat hij bijna even oud was als het meisje. Inmiddels heeft hij zijn leven op de rit, laat hij via de organisatie weten, en wil hij liever niet meer herinnerd worden aan deze periode.

Ook treden DJ’s Dave Roelvink of de uit Rijswijk afkomstige Sam Blans op.

Vier podia

In totaal zijn er vier podia, waaronder een Hollands podium dat op Koningsdag niet mag ontbreken. Daarop komen meer regionale artiesten te staan als John Medley en Elias van Hees, die naast zanger ook woordvoerder is van Groep de Mos. Verder nog een 90’s podium en is er een silent disco.

De organisatie hoopt daarmee een feest te hebben dat voor iedereen wat wils biedt. Jarenlang draaide het in Den Haag om de ‘nach’, en trokken Hagenaars op de dag zelf massaal naar andere steden. ,,Met Kingsworld wordt Den Haag ook een stad om te blijven.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag