Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © ANP

Jeugdvoetballers massaal op de vuist bij duel WIK-Botlek in Zuiderpark

Wat begon als de aftrap van een nieuw voetbalseizoen, eindigde vorige week in een massale knokpartij op de grasmat bij het Zuiderpark. Jeugdspelers van voetbalclubs Botlek uit Spijkenisse en het Haagse Willen is Kunnen (WIK) gingen zodanig met elkaar op de vuist dat de politie de gemoederen moest komen bedaren. De zaak loopt nu bij de tuchtcommissie van de KNVB. 

De spanning liep volgens Jan Verwey, jeugdvoorzitter van WIK, hoog op tijdens de wedstrijd tussen de twee onder 16-teams. ,,Het was al een stevige wedstrijd, maar de aanleiding voor het geweld ontstond tijdens de tweede helft toen een overtreding werd gemaakt”, weet de voorzitter. ,,Een van de jongens van Botlek speelde op last van de scheidsrechter een bal terug naar een van onze spelers, waarna een spits van Botlek het nodig vond om deze te onderscheppen en te scoren. Onze keeper maakte een opmerking dat het niet fair was. Een van onze jongens gaf een duw aan een speler van Botlek en kreeg uiteindelijk een karatetrap in zijn rug.” 

De jongens duwden, sloegen en schopten elkaar. ,,Het was niet meer te overzien. We zijn er tussen gesprongen om de boel te sussen. We hebben onze spelers in korte tijd weer bij de dug-out gekregen.”  

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag