John Medley zingt over kerst in Den Haag, maar zit dan zelf in Torremolinos

VideoJohn Medley heeft vandaag een kerstsingle de ether in geslingerd. ‘Wij vieren kerstfeest in Den Haag, ik heb de kriebels in m’n maag’, zingt hij op de melodie van een oude hit van de Amerikaanse countryband The Mavericks. 

De Haagse volkszanger heeft het nummer opgenomen met Helga Albers. Zij geldt een nieuwe Haagse ster aan het firmament: winnares van de talentenjacht van het jongste Ypenburg Zomer Festival.

,,Kerst is de gezelligste tijd van het jaar’’, zegt Medley. ,,Al die lichtjes en kraampjes in de stad, een stroopwafel of oliebol eten op straat, nergens is de kerstperiode leuker dan in Den Haag.’’

Realitysoap

Volledig scherm
John Medley

De feestelijke presentatie van de kerstsingle, woensdagavond in Koffietent The Music Brothers in Moerwijk, zal ook te zien zijn in een nieuwe realitysoap die Medley momenteel aan het opnemen is. In die serie probeert de zanger andere Haagse artiesten een duwtje in de rug te geven. De soap wordt opgenomen in en rond de koffietent aan de Lichtenbergweg die hiervoor zelfs een grondige verbouwing heeft ondergaan.

John Medley is vooral bekend als huisartiest van ADO Den Haag. Eerder deed hij ook een duet met zangeres Samantha Steenwijk die dit seizoen furore maakt in het tv-programma The Voice of Holland. Hoezeer de volksartiest ook verknocht is aan Den Haag, zelf zit hij tijdens de kerstdagen in Spanje. ,,Ze hebben mij geboekt voor optredens in Torremolinos’’, zegt hij. ,,Ach er zijn slechtere alternatieven denkbaar voor Den Haag.’’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag