Volledig scherm
© Stichting Nationale Kinderherdenking

Jonge theatertalenten gezocht voor Nationale Kinderherdenking in Madurodam

Madurodam is dringend op zoek naar jonge toneelspelers voor de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen zich opgeven voor het theaterspel in Madurodam in Den Haag. 

Er zijn nog niet genoeg acteurs en actrices voor de half uur durende theatervoorstelling in Madurodam, die live wordt uitgezonden op televisie. Daarom doet de organisatie een oproep op de website. Kinderen uit groep 7 of 8 kunnen zich opgeven door te mailen. Er zijn drie repetitiedagen in april en mei en een generale repetitie op de dag zelf, onder begeleiding van twee professionele theatermakers van Theater Na de Dam. 

De herdenking wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd door Madurodam in samenwerking met Nationaal Comité 4 en 5 mei en de gemeente Den Haag.  Joris van Dijk, directeur van Madurodam: ,,We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om kinderen kennis te laten maken met herdenken en vieren. Met elkaar stilstaan bij het feit dat wij in Nederland leven in vrijheid door de offers van anderen. Door kinderen in hun eigen taal aan te spreken, heeft dit meer impact."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Haagse touroperator: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’
    PREMIUM
    Vaarwel Britten

    Haagse touropera­tor: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’

    Precies op 29 maart, aanvankelijk de dag van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, vertrekt bij het Haagse touringcarbedrijf KJ Tours een bus vol mensen naar Londen. Alhoewel de trip naar de Engelse hoofdstad van een maand later al is volgeboekt en die van 29 maart niet, heeft eigenaar Kris Jhagroe geen moment getwijfeld over reizen op de dag van de brexit. ,,Waarom zou ik voor een andere datum gaan? We zullen er geen hinder van ondervinden.''

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag