Volledig scherm
Als de ouders het kortgeding vrijdag winnen, krijgt de jongen straks wél een rolletje in de eindmusical. © Ruben L. Oppenheimer

Jongen (12) die werd uitgesloten van musical mag nu tóch meedoen

De 12-jarige jongen die werd uitgesloten van de afscheidsmusical van groep 8 van de O.G. Heldringschool in Den Haag, doet maandag toch mee. Dat heeft de advocaat van de familie laten weten. 

De ouders van de jongen daagden de school voor de rechter om af te dwingen dat hun zoon kon deelnemen aan de traditionele afscheidsmusical. Het kind mocht niet meedoen, omdat het met zijn gedrag de rust in de klas zou verstoren. In juni besloot de schoolleiding dat het genoeg was geweest. ‘s Ochtends moet hij naar een andere klas, ‘s middags – als er geoefend wordt voor de afscheidsmusical – dient hij zich elders te vermaken. Meedoen aan het optreden was uitgesloten.

De advocaat van het gezin laat nu weten dat de jongen toch mee mag doen. Dat is de uitkomst van ‘intensief overleg’ tussen de school en zijn ouders.

Het kort geding dat morgen plaats zou vinden, gaat daardoor ook niet door. ,,School en ouders hebben afgesproken dat zij hierover geen verdere mededelingen zullen doen aan de media‘’, aldus de advocaat. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (44%)
  • Nee (41%)
  • Geen mening (14%)
111 stemmen