Volledig scherm
© anp

Jongeren geholpen bij maken van eigen muziek

MusicSoulHouse, Stichting Buurtwerk, CKC & partners en een jongeren-stuurgroep hebben de handen ineen geslagen om Zoetermeerse jongeren te helpen zich te ontwikkelen op het gebied van muziek en technologie.

Piem Wirtz, manager CKC Digital Art Lab legt uit: ,,Wij zien een enorme behoefte bij jongeren tussen de 12 en 24 jaar om zelf aan de slag te gaan met digitale muziek. Vooral voor jongeren uit 'de wijken' - die wij met onze traditionele activiteiten niet bereiken - is het maken en opnemen van eigen nummers een grote passie."

Lesaanbod

Het grote probleem is echter dat er voor deze jongeren geen passend lesaanbod is op dit gebied. ,,Buurtwerk, MusicSoulHouse en het lab faciliteren deze jongeren zo goed mogelijk, maar het ontbreekt ons aan middelen om een goed educatief programma te ontwikkelen." Door de krachten nu te bundelen, hoopt ze dat daar verbetering in komt. ,,Maar we hebben ook ruim 40.000 euro nodig om snel te kunnen starten met dit project." De hoop is gevestigd op een bijdrage van de gemeente.

Dat de vraag onder jongeren hiernaar groot is, blijkt volgens drijvende kracht achter het project Steven Muller wel uit de grote wachtlijst. ,,Deze jongeren hebben op eigen initiatief een stuurgroep opgericht en contact gezocht met de diverse partijen. Zo is dit project tot stand gekomen." De stuurgroep zal ook bijdragen aan de inhoudelijke richting van het Muziek- en Technologie-programma.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (73%)
  • Nee (22%)
  • Neutraal (5%)
2032 stemmen