Volledig scherm
Bij een vechtpartij buiten het terrein van het Strandwalfestival in het Rijswijkse bos is gisteravond een persoon aangehouden. © Regio15

Jongeren keren zich tegen politie na aanhouding bij Strandwalfestival in Rijswijk

Bij een vechtpartij buiten het terrein van het Strandwalfestival in het Rijswijkse bos is gisteravond een persoon aangehouden. Een groep jongeren keerden zich daarop tegen de aanwezige agenten, waarop de omgeving werd schoongeveegd.

Agenten kwamen aan het einde van de avond af op een melding van een vechtpartij op de Van Vredenburchweg, naast de feestlocatie. Toen zij een persoon aanhielden in verband met een vernieling, keerden de groep zich tegen de politie. Er zouden blikjes zijn gegooid en scheldwoorden naar de agenten zijn geroepen, ook zouden er nog meer vernielingen in de omgeving zijn gepleegd, meldt calamiteitensite Regio15.

De politie besloot daarop de Van Vredenburchweg schoon te vegen; iedereen werd naar huis gestuurd. Daarbij werd ook de hondenbrigade ingezet. Na een uur was de rust wedergekeerd, aldus Regio15. 

Marian Zaal, teamchef van de politie Rijswijk, laat naar aanleiding van het incident op Twitter weten: ‘Strandwalfestival is prima verlopen. Aan het eind werd het even grimmig toen een persoon werd aangehouden naar aanleiding van een vernieling. De rust keerde echter snel weer terug. Drank maakt meer kapot dan je lief is!’

Het driedaagse Strandwalfestival duurt nog tot en met vandaag. De zondag is van oudsher familiedag met activiteiten rond kinderboerderij Het Akkertje en Te Werve Buiten. De toegang is gratis.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag