Volledig scherm
Abdoe Khoulani © Gratis

Joods Overleg: ‘Khoulani is een verbale terrorist’

Het Centraal Joods Overleg (CJO) haalt in een open brief keihard uit naar het omstreden Haagse raadslid Abdoe Khoulani.

Volgens de belangenorganisatie is de politicus van de Partij voor de Eenheid een ‘man van misdadige meningen'. ,,Zijn verbaal terrorisme is een opmaat naar fysiek terrorisme.’

Abdoe Khoulani nam vorige week op Facebook een groep Israelische scholieren op de korrel die een bezoek bracht aan de Tweede-Kamerfractie van de SGP. Hij noemde de scholieren ‘toekomstige kindermoordenaars en zionistische terroristen in wording’. Collega-raadsleden in Den Haag spraken schande van de ‘walgelijke verwensingen’.

Leve Isis

In 2014  raakte raadslid Khoulani ook al in opspraak, toen hij de voorloper van de terreurorganisatie IS aanmoedigde: ‘Leve ISIS en op naar Bagdad om het schorem aldaar aan te pakken’, schreef hij op Facebook. Later bood hij  in de gemeenteraad zijn excuses aan.

Dat is Khoulani nu niet van plan. Sterker, hij beraadt zich op stappen tegen collega-raadslid Pieter Grinwis van de ChristenUnie/SGP die in een reactie van jodenhaat sprak. ,,Ik word als antisemiet neergezet, dat is lasterlijk en gaat me niet in de koude kleren zitten.  Ik had het over zionisme, de geloofsachtergrond heb ik buiten beschouwing gelaten.’’

'Misdadig'

Het Centraal Joods Overleg, dat optreedt namens acht joodse organisaties in ons land, stelt dat Nederland ten strijde moet trekken tegen ‘de misdadige meningen van deze man en zijn trawanten’. 

,,Permanente educatie waar het kan en juridische maatregelen waar nodig. Anders gaan wij, het vrije, tolerante en democratische Nederland een heel hoge prijs betalen’’, aldus het CJO.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag