Volledig scherm
PREMIUM
Joram sprak een groep Feyenoordfans aan omdat ze onsmakelijke leuzen scandeerden. ,,Ze zongen: Alle joden aan het gas. Ik vroeg hen of ze wel wisten wat ze daarmee losmaakten op uitgerekend die dag.” © Henriette Guest

Joodse Joram (35) geduwd en geschopt door 50 jongeren op Bevrijdingsfestival: ‘Ze noemden me kankerjood’

Uitgemaakt worden voor ‘kankerjood’ op Bevrijdingsdag. Het overkwam de 35-jarige Joram afgelopen zondag op het Bevrijdingsfestival op het Malieveld. De Hagenaar die zelf Joods is, werd geduwd en geschopt door een groep van zo’n 50 jongeren die antisemitische leuzen scandeerden, nadat hij hen aansprak op hun gedrag. ,,Ik waarschuwde de politie, maar die deed niks.” 

Hagenaar Joram (achternaam bekend bij deze krant) is verbolgen om het voorval dat zich zondag heeft voorgedaan. ,,Ik vind het vooral kwalijk dat de politie niets heeft gedaan”, vertelt hij. Joram voelt zich naar eigen zeggen in de steek gelaten door de agent die hij op het festival om hulp vroeg. ,,Hij hoefde zijn collega’s alleen maar even met z’n piepertje op te roepen om de zaak in de kiem te smoren. Ik stond met mijn mond vol tanden en dacht: is dit nou mijn stad?” De agent zei tegen Joram dat hij hem begreep. ,,Toch bleef hij met zijn armen over elkaar staan. Hij deed niks. Daar koop ik niks voor.” 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (59%)
  • Nee (33%)
  • Geen mening (8%)
495 stemmen