De iconische kassahuisjes uit het Zuiderpark staan een beetje verloren op het 'Haags Kwartiertje' bij het ADO stadion, pardon, Car Jeans Stadion in Leidschenveen.
Volledig scherm
PREMIUM
De iconische kassahuisjes uit het Zuiderpark staan een beetje verloren op het 'Haags Kwartiertje' bij het ADO stadion, pardon, Car Jeans Stadion in Leidschenveen. © Peter Franken

Juist nu ADO clubliefde nodig heeft haakt de halve stad af: ‘Maar die liefde is nog wel te reanimeren’

Juist nu ADO Den Haag op verzuipen staat in de eredivisie is de clubliefde van de hele stad nodig. Maar de helft van Den Haag kan het niets schelen. Terwijl een profclub overal een gezamenlijk gevoel van trots geeft, lukt dat in Den Haag niet. Wéér die verdomde verdeelde stad.   

Zelfs ras Hagenees Sjaak Bral kent heel veel Hagenezen die nog nooit in het ADO Den Haag stadion - pardon, Car Jeans stadion - zijn geweest. ,,Onverteerbaar. Maar waar.” 

 1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
  PREMIUM

  Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

  Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag