Advocaat Sébas Diekstra.
Volledig scherm
Advocaat Sébas Diekstra. © ANP

Justitie verscheurt boete vader Sébas Diekstra die in nood parkeerde op invalidenplek

UpdateJustitie verscheurt de boete van 380 euro die vader en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra kreeg  voor het in nood parkeren op een invalidenplek bij de spoedeisende hulp van HMC Westeinde in Den Haag.  Dat meldt de opgeluchte Diekstra. ,,Fijn dat de stap naar de kantonrechter mij nu bespaard blijft.”

Diekstra trok aan de bel over de bekeuring omdat die volgens hem oneerlijk was en omdat zijn bezwaar niet zorgvuldig zou zijn afgewogen door justitie. 

Bewusteloos

Diekstra’s dochter (5) was thuis hard met haar hoofd op de stenen vloer gevallen en Diekstra was in overleg met de huisartsenpost naar de spoedeisende hulp  gereden. Onderweg ging het steeds slechter met het meisje dat erg braakte en haar bewustzijn verloor. 

Quote

Als dit geen noodgeval is, wat dan wel?

Sebas Diekstra

Bij de spoedeisende hulp parkeerde Diekstra, die inmiddels in paniek was, zijn auto. Hij trof tot zijn verbijstering bij terugkomst het proces-verbaal, omdat het een invalidenplek bleek.

Noodgeval

Met zijn dochter gaat het gelukkig weer goed, maar de boete zat hem dwars. ,,Als dit geen noodgeval is, wat dan wel?”

 Diekstra meldde zojuist dat zijn zaak is herzien door het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). ,,Een verkeersofficier heeft me vandaag gebeld en laten weten dat hij de zaak opnieuw heeft beoordeeld. Hij kwam tot de conclusie dat het beroep onterecht is afgewezen en dat overduidelijk sprake was van een noodsituatie.”

Justitie reageert: ,,Het klopt dat we de zaak opnieuw hebben bekeken en de boete op nihil is gezet. Er is in eerste instantie een inschattingsfout gemaakt over de beroepsgrond. Dat kan helaas gebeuren en dan is het goed dat we een heroverweging kunnen maken. Dit soort omstandigheden zijn, mits aangetoond, gegronde reden om betrokkenen gelijk te geven in hun bezwaar.‘’ 

  1. Bewoners Renbaankwartier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastgevende Oost-Europeanen’ spuugzat

    Bewoners Renbaan­kwar­tier zijn ‘tientallen plassende, dronken overlastge­ven­de Oost-Europeanen’ spuugzat

    Ze plassen in portieken, stoken vuur bij de speeltuin, vallen voorbijgangers lastig en drinken in het openbaar. Buurtbewoners van het Renbaankwartier in Scheveningen zijn de overlast die de ‘tientallen Oost-Europeanen zonder vaste woon- of verblijfplaats’ veroorzaken spuugzat. De overlastgevers zijn vanwege de coronamaatregelen tijdelijk in het Bella Vista en Andante hotel ondergebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag