Volledig scherm
Overval juwelier Khemai Paul Krugerlaan Den Haag verdachten © Politie

Juwelier in de rats nadat vriendelijke klanten overvallers blijken te zijn: ‘Het gaat niet zo best’

De eigenaar van juwelier Khemai aan de Paul Krugerstraat heeft het mentaal nog steeds zwaar, nadat hij de dag voor kerst het slachtoffer werd van een overval. Het feit dat twee vaste klanten hem plotseling besloten vast te binden en beroven, kan hij nog steeds amper bevatten. 

Twee Spaanssprekende mannen kwamen in de weken voor de overval regelmatig langs. Ze kochten een armband, brachten hem retour, kochten een nieuwe en kwamen nog eens terug om die te laten graveren. Die laatste keer ging het mis. De mannen belden aan en kwamen zonder enige vermomming binnen. Terwijl de juwelier aan de slag ging met graveren, bleven ze rustig wachten. Pas toen Khemai na een vraag nog wat uitlegde over een collier in de vitrine, werd hij ruw onderbroken door zijn ‘klanten’. 

Ze grijpen hem vast en tilden hem naar een hoek van de winkel, waar hij wordt vastgebonden aan handen en voeten. ,,Dat was een moeilijk moment. Ik wist niet of ze zouden gaan schieten en kon niks meer doen”, zei het slachtoffer tegen Team West, dat dinsdagavond aandacht besteedde aan de zaak. 

Quote

Je werkt heel hard en dan pakt iemand anders het af

Juwelier

Als er nieuwe klanten binnen dreigen te komen, krijgen de overvallers haast. Alle dure, gouden sieraden die voorhanden zijn worden in een tas gegooid en vervolgens vluchten zij in de richting van de Engelenburgstraat. De juwelier vastgebonden en in paniek achterlatend. 

Een maand na de overval ontbreekt van de daders nog ieder spoor. De juwelier is vooral ook erg boos. ,,Het gaat niet zo best met mij. Je werkt heel hard en dan pakt iemand anders het af.”

De politie is nog op zoek naar getuigen die de mannen wellicht hebben zien vluchten of herkennen van de camerabeelden. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag