De kinderen van de Glazenmakerhof in Leidschenveen helpen burgemeester Jan van Zanen bij de opening van hun nieuwe speeltuin die ze zelf hebben helpen bedenken.
Volledig scherm
PREMIUM
De kinderen van de Glazenmakerhof in Leidschenveen helpen burgemeester Jan van Zanen bij de opening van hun nieuwe speeltuin die ze zelf hebben helpen bedenken. © Gemeente Den Haag

Kabelbaantje favoriete speeltoestel van Jan van Zanen: ‘Had wel vaak de pech dat hij stuk was’

Het leuke aan burgemeester Jan van Zanen van Den Haag is dat hij bij de opening van een nieuwe speeltuin in de stad ongevraagd vertelt wat zijn eigen favoriete speeltoestel is. ‘Het kabelbaantje, dat vind ik zo leuk. Ik had wel vaak de pech dat het stuk was en doorzakte'.

 1. Vacatureteksten vaak onbewust discriminerend: ‘Denk eens na of je iemand buitensluit’
  PREMIUM
  Onderzoek

  Vacature­tek­sten vaak onbewust discrimine­rend: ‘Denk eens na of je iemand buiten­sluit’

  Ben jij de ideale klusjesman? Een jonge, vlotte starter? Is Nederlands jouw moedertaal? Grote kans dat degene die een vacaturetekst met daarin deze vragen leest, zich niet geroepen voelt om te solliciteren. Door hokjesdenken in functieomschrijvingen worden kandidaten vaak onbewust buitengesloten. Dat mensen zich beter bewust worden van de taal die zij gebruiken is daarom hoognodig, vinden experts.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Di-rect sluit vanuit Madurodam Bevrijdingsfestival af
  Play

  Di-rect sluit vanuit Madurodam Bevrij­dings­fes­ti­val af

 2. Brandweer vist met hoogwerker kat uit Haagse Trekvliet
  Play

  Brandweer vist met hoogwerker kat uit Haagse Trekvliet

Den Haag