Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Kamerprijzen in Den Haag gestegen tot gemiddeld 473 euro per maand

Studenten die een kamer willen huren in Den Haag, moeten flink in de buidel tasten. Voor een onderkomen moet momenteel gemiddeld 473 euro per maand worden neergelegd. Dat is 6,2 procent meer dan in 2018, blijkt uit cijfers van het grootste landelijke (ver)huurplatform Kamernet.nl.

Met 473 euro per maand ligt de huurprijs in Den Haag hoger dan het landelijke gemiddelde van 434 euro. Alleen in Amsterdam (611 euro), Utrecht (474 euro), Rotterdam (515 euro) en Haarlem (488 euro) liggen de prijzen nog hoger.

Het totale aanbod bestaat in Den Haag voor 63 procent uit kamers, 8 procent uit studio’s en 28 procent uit appartementen. 78 procent van alle kamers wordt voor onbepaalde tijd aangeboden. Een studio in de hofstad kost gemiddeld 728 euro, een appartement 1232 euro. Ook daarmee ligt Den Haag boven het landelijke gemiddelde.

Hard

Volgens Kamernet groeit het aantal internationale woningzoekenden op Kamernet hard. In het eerste halfjaar van 2017 bestond 15 procent van het totale aantal woningzoekenden uit internationals, inmiddels is dat 24 procent. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag