Volledig scherm
Het Couperushuis aan de Surinamestraat. © Frank Jansen

Kamervragen over de erbarmelijke staat Couperushuis

De erbarmelijke staat waarin het zogenoemde Couperushuis in Den Haag verkeert, is aanleiding voor de VVD om kamervragen te stellen. Het gebouw is eigendom van de Egyptische ambassade.

De afgelopen jaren is er niets met het huis aan de Surinamestraat gebeurd, ook geen onderhoud aan gepleegd. Volgens Trouw werd het pand in 2006 in de verkoop gezet. Op dat moment was het al slecht onderhouden en volgens een makelaar is er sindsdien niets meer aan gedaan. Het achterstallig onderhoud alleen zou al zo'n zeven ton kosten, laat ze in het dagblad optekenen. 

Vastgoed

Het is niet de eerste keer dat een buitenlandse ambassade wordt verweten slecht te zorgen voor vastgoed in Den Haag. De afgelopen jaren was ook kritiek over gebouwen die in handen waren van onder meer Kroatië en Congo. 

De VVD wil weten wat het kabinet kan doen om Egypte zo ver te krijgen dat ze het gebouw opknappen. Ook wordt gevraagd wat er is gebeurd sinds eind 2017, toen het kabinet liet weten dat de gemeente Den Haag het ministerie van Buitenlandse Zaken had gevraagd te helpen om landen te bewegen hun panden te onderhouden. Daarnaast wil de partij een overzicht van vervallen ambassadegebouwen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag