De rook
Volledig scherm
De rook © Jos van Leeuwen

Kantoor aan Waldorpstraat vult zich met rook door brand in technische ruimte

Een groot kantoorpand aan de Waldorpstraat vulde zich vanmiddag met rook. ,,In het trappenhuis en de technische ruimte was veel rookontwikkeling”, laat de brandweerwoordvoerder weten.

De rook was afkomstig van een brand in de technische ruimte van het bedrijf. Het pand is snel ontruimd door de bhv’ers en de omgeving werd tijdelijk afgezet met linten. ,,Het gaat om een brand in een van de bedrijven die gevestigd is in het pand dat met glazenwanden en atriums aan elkaar verbonden is”, legt de brandweerwoordvoerder uit. ,,Alleen het getroffen kantoor is ontruimd en in nabijgelegen panden hebben we metingen verricht.” 

De brand is inmiddels geblust. De brand woedde in het kantoor naast het pand van T-mobile, niemand is gewond geraakt. 

Gevaarlijke stoffen

Om uit te sluiten dat er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand, werd de Adviseur Gevaarlijke Stoffen ingeschakeld. De brandweer heeft het pand geventileerd. 

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

De medewerkers van het kantoor moesten tijdelijk hun werkplek verlaten.
Volledig scherm
De medewerkers van het kantoor moesten tijdelijk hun werkplek verlaten. © Jos van Leeuwen
  1. Coronahoester, zorgapplaus: Nederlandse taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden
    PREMIUM

    Coronahoes­ter, zorgap­plaus: Nederland­se taal ondergaat een pandemie aan nieuwe woorden

    Theater De Vaillant in Den Haag houdt ‘torenconcerten’, de rechtbank legt celstraf op aan ‘coronahoesters’ en in de gemeente Westland vrezen handelaren voor een ‘sierteeltscenario’. Het zijn zomaar wat uitdrukkingen die woensdag in AD Haagsche Courant stonden. De coronacrisis zet het dagelijks leven op zijn kop, maar leidt óók tot een enorme verrijking van de Nederlandse taal.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag