Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kassa! Megacontrole in Regentesse- en Valkenboskwartier levert geld, anabolen en scooter op

Een megacontrole in Regentesse- en Valkenboskwartier heeft donderdag een flinke oogst opgeleverd. Onder meer de politie, brandweer, gemeente en belastingdienst gingen de wijken in. Ze trokken tips na van bewoners over illegale praktijken en controleerden het verkeer. 

Er werden 154 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, 800 gram anabole steroïden in beslag genomen, drie gevallen van uitkeringsfraude opgespoord, drie vermoedelijk gestolen fietsen werden in beslag genomen en één scooter omdat de bestuurder voor de vijfde keer betrapt werd op rijden zonder rijbewijs.

Verder werd totaal ruim 22.500 euro aan openstaande belastingen geïnd. Negen auto's hebben een wielklem gekregen en drie auto's zijn in beslag genomen.

De Haagse pandbrigade stuitte op drie woningen waar illegale splitsing voor verhuur werd geconstateerd en bij 22 woningen was de huurprijs te hoog. 36 mensen woonden bovendien niet waar ze waren ingeschreven. De controleurs zagen tevens dat in een café werd geslapen. Eén horecazaak is direct gesloten omdat die al een jaar geen energieleverancier meer had.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag