Kerstcircus Den Haag is groter dan ooit

Het gaat goed met de voorverkoop van het Kerstcircus Den Haag. Enkele voorstellingen zijn al uitverkocht. ,,De crisis is voorbij'', zegt circusman Mike Leegwater.

De tent staat alweer op het Malieveld, de repetities zijn in volle gang, het wachten is op het hooggeëerd publiek. Dat publiek kan vanaf de première morgenavond 29 keer terecht voor een voorstelling van het Groot Kerstcircus Den Haag. Een traditie die haar 19de jaar beleeft en net als voorgaande edities onder de hoede van het evenementenbedrijf Hillenaar Events uit Oegstgeest valt.

Hillenaar was ook het bedrijf dat in de afgelopen jaren het Wintercircus Utrecht produceerde, maar is daar nu mee gestopt. ,,Dat was modern à la Cirque du Soleil en werkte niet zo rond de feestdagen'', zegt Mike Leegwater van Hillenaar Events. ,,We hebben besloten de aandacht op Den Haag te focussen en daar de komende jaren verder te bouwen aan onze naam.''


Volledig scherm
De clown van het Groot Kerstcircus Den Haag © rv - Groot Kerstcircus Den Haag
Quote

We houden elk jaar enquêtes onder bezoekers over wat beter kan.

Mike Leegwater

Zoals een circus graag in superlatieven denkt, is de tent op het Malieveld ook nu weer groter en moderner dan in andere jaren. De capaciteit is met 1.200 kuipstoelen weliswaar dezelfde gebleven, de speelruimte voor de optredende artiesten ging vooruit, er is weer plek voor een live-orkestje en de foyerruimte is uitgebreid. ,,Meer theaterbeleving'', zegt Leegwater. ,,We houden elk jaar enquêtes onder bezoekers over wat beter kan. Vorig jaar vonden zij de aankleding van de foyer wat sober, dus daar brengen wij nu meer kerstsfeer aan.''

Een circus valt of staat natuurlijk met de acts die er optreden. Comedy, acrobatiek en special effects zijn de trefwoorden. Al bij binnenkomst staan de artiesten de bezoekers in de foyer op te wachten en worden her en der rode neuzen geschminkt. In de voorstelling treden volgens Mike Leegwater uitsluitend prijswinnaars van internationale circus- en theaterfestivals op. Bijzonder noemt hij de act met stunts en acrobatiek van de Belgische komieken Bert & Fred. Er doet ook een Nederlandse mee bij dit internationale gezelschap: luchtacrobate Anke de Boer. Ze is niet eens afkomstig uit een circusfamilie, maar werd verliefd op een Argentijnse artiest en met hem reist ze nu Europa door.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
6886 stemmen