Volledig scherm
© Hans van Kralingen

Kerstkaartenactie om ouderen op te fleuren: ‘De brievenbus blijft soms akelig leeg’

Nieuwssite en mediapartner van deze krant indebuurt is een actie begonnen om ouderen een hart onder de riem te steken rond de feestdagen. Om ervoor te zorgen dat ouderen zich even wat minder alleen voelen, gaat de redactie kerstkaarten inzamelen en uitdelen.

,,De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD’’, zo motiveert indebuurt Den Haag de campagne op zijn website. ,,Waar de een tijdens kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen deze ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. Vaak hebben ze geen familie meer of komen ze moeilijk de deur uit. Ook de brievenbus blijft bij deze ouderen tijdens de feestdagen akelig leeg.’’

De redactie heeft een oproep aan lezers op haar website geplaatst om één of meerdere kerstkaarten met een algemene boodschap te sturen. Dat kan naar het adres: Redactie indebuurt t.a.v. kerstkaartenactie, Lange Houtstraat 26, 2511 CW Den Haag.

Persoonlijk

Na het inzamelen gaan de redacteuren de kaarten hoogstpersoonlijk afleveren in een verzorgingshuis en doet daar verslag van.

,,Voor eenzame ouderen is december een lastige maand’’, zegt Allan Vos van indebuurt Den Haag. ,,Door de kerstwensen van lezers persoonlijk bij ze af te leveren willen we laten zien dat ook zij erbij horen. We hopen veel hartverwarmende kaartjes te krijgen. Hoe meer, hoe beter. We zullen zorgen dat ze goed terecht komen.’’

Ook andere regio’s van indebuurt houden kerstkaartenacties.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag