Volledig scherm
© Shutterstock

Kijk hier hoeveel vermogen mensen in jouw gemeente gemiddeld hebben

Hagenaars zijn volgens de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de regio het minst vermogend. Gemiddeld hebben inwoners van Den Haag 9000 euro aan bezittingen. Beste af in de regio is de gemeente Midden-Delfland. Daar hebben inwoners gemiddeld een vermogen van 162.000 euro. 

De cijfers van het CBS brengen in kaart hoeveel inwoners per gemeente gemiddeld aan bezittingen hebben, daarbij zijn schulden al van het totaalbedrag afgetrokken. Nederlanders hebben gemiddeld een vermogen van 38.400 euro. Een jaar eerder was dat nog 10.000 euro minder. Dat zou volgens het CBS te maken hebben met de stijging van huizenprijzen. 

Dat Den Haag lager scoort is niet uitzonderlijk. Het CBS ziet dat inwoners van steden in de regel minder vermogend zijn. Als verklaring daarvoor geeft het CBS aan dat inwoners van steden vaak jonger zijn en daardoor  minder vermogen hebben opgebouwd. Ook wonen er in steden vaak meer uitkeringsontvangers en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond. Deze groepen hebben doorgaans minder vermogen. 

Kijk hier hoeveel vermogen inwoners van de gemeenten in de regio bezitten: 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag