Paviljoen Malieveld zoekt al weken nar personeel.
Volledig scherm
PREMIUM
Paviljoen Malieveld zoekt al weken nar personeel. © Foto AD

Kinderen dromen van een baan in de poffertjeskraam, maar eenmaal van school nemen ze een sabbatical

Handjes gezochtWerken in een poffertjeskraam, welk kind droomt niet van zo’n baan? Eigenaar Ruud Louwerens van Paviljoen Malieveld laat dromen graag in vervulling gaan, maar helaas voor hem meldt zich niemand voor de drie vacatures.

 1. Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboeken aan, vertel verzwegen verhaal’
  PREMIUM

  Indische jongeren voelen eindelijk beetje erkenning: ‘Pas schoolboe­ken aan, vertel verzwegen verhaal’

  Voor het eerst is maandagavond de ‘Nationale Herdenking 15 augustus’ in Den Haag ’s avonds live op televisie te zien, op primetime. Op die dag herdenken jong en oud het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indië. Jongeren met Indische en Molukse wortels voelen eindelijk een beetje erkenning voor hun lang verzwegen geschiedenis, maar er is wat hen betreft nog méér nodig. ‘Ik zou graag zien dat deze herdenking dezelfde status krijgt als de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam’.
 2. Als de brandkranen ‘uit zichzelf’ open staan, weet je dat het zomer is in Den Haag
  PREMIUM
  column

  Als de brandkra­nen ‘uit zichzelf’ open staan, weet je dat het zomer is in Den Haag

  Wanneer weet je dat het zomer is in Den Haag? Precies, als de brandkranen in de Schilderswijk ‘uit zichzelf’ open staan. Een oer-Haagse traditie. De brandkraan neemt een prominente plek in ons Haagse culturele erfgoed in. Hij staat zelfs in de verklarende woordenlijst van Ut Groen-Geile Boekie. In de laatste herziene uitgave (2020) lezen we bij brandkraan: ‘speiltje voâh zaumâhse relschoppâhs; tradisiauneil Haags integrasie-instrument.’

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag