Volledig scherm
2014-01-21 11:43:04 RIDDERKERK ILLUSTRATIE - Een gepensioneerde automonteur telt de muntjes uit zijn portemonee. ANP XTRA ROOS KOOLE © ANP XTRA

Kinderen in Leidschendam-Voorburg praten over armoede onder leeftijdgenootjes

Kinderen gaan in Leidschendam-Voorburg meedenken over armoedebestrijding onder leeftijdgenootjes. Hun ideeën worden meegenomen in beleid en budget.

Volgens wethouder minimabeleid Nadine Stemerdink is alle creativiteit en verbeeldingskracht nodig om te zorgen dat het opgroeien in armoede door kinderen zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Leerlingen van groep 7/8 van basisschool Vreugd en Rust gaan daarom de komende maanden aan de slag. ,,We gaan met elkaar bedenken wat we binnen bestaand budget nog meer kunnen doen om kinderen die opgroeien in een gezin met een kleine portemonnee te helpen", zegt Stemerdink.

De kinderen doen zelf onderzoek. Zowel online als in de praktijk, door werkbezoeken aan de Voedselbank en andere organisaties.

De kinderen voeren hun 'opdracht' uit onder begeleiding van de Adviesraad Sociaal Domein Leidschendam-Voorburg en de Missing Chapter Foundation.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag