Kinderen ontwerpen een klimaatbestendig speelplein

VideoIn het kader van de Week van ons Water ontwerpen ruim honderd kinderen deze week een klimaatbestendig speelplein. Het winnende ontwerp wordt volgende week beloond met een groen cadeau voor op het plein van de buitenschoolse opvang waar de kinderen ingeschreven staan.   

De ontwerpwedstrijd is een intiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland in samenwerking met Kinderopvang 2Samen, gevestigd in het Westland en in Den Haag. Alle deelnemende kinderen zijn bij deze opvang aangesloten. 

Zij denken deze week na over de alternatieven voor een stenen speelplein. ,,Stenen zorgen er namelijk voor dat regenwater niet de grond in kan trekken, waardoor plassen ontstaan. Dit kan leiden tot schade als gevolg van wateroverlast'', aldus het Hoogheemraadschap. 

Aan het eind van de week maken alle kinderen een foto of video van hun ontwerp. Alle ontwerpen worden vervolgens beoordeeld door een jury, onder leiding van een dijkgraaf. Het beste ontwerp krijgt een groen cadeau voor op het plein van de opvang. 

Hulp

Met het ontwerpen van een klimaatbestendig speelplein dragen de kinderen bij aan het verminderen van wateroverlast, wat centraal staat tijdens de Week van ons Water. ,,Bij Delfland werken we er aan om problemen als gevolg van wateroverlast te verminderen. Dat kunnen we niet alleen, en daarom vragen we de kinderen om hulp.''

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robert Vos
  1. Stemmers voelen zich bedrogen na benoeming nieuwe nachtburgemeester
    Video

    Stemmers voelen zich bedrogen na benoeming nieuwe nacht­bur­ge­mees­ter

    De nieuwe nachtburgemeester Sjoerd van Schuylenburch is amper geïnstalleerd of er is al heisa ontstaan over de verkiezingen. De achterban van kandidaat Cary van Rheenen voelt zich gedupeerd nu blijkt dat de Haagse ‘nachtraad’ een volstrekt andere voorkeur heeft dan het publiek. De stem van de zelfbenoemde nachtraad telt bijna drie keer zwaarder dan die van het publiek. Criticasters vermoeden dat de einduitslag al bij voorbaat vast stond.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag