Kinderen zijn hondenpoep bij school zat

VIDEOSlalommend lopen ze elke ochtend naar school. Tussen de verse hondendrollen door. Leerlingen van de Haagse Carolusschool zijn dat nu zat. Vrijdag voerden ze actie.

Quote

In het donker wanen mensen zich hier onbespied

Pepijn van den Nieuwendijk

Hij had het de vorige dag nog, zegt de 9-jarige Aboubacar uit groep 6. In een drol getrapt, hier in de Lange Lombardstraat, de toegangsweg naar school. Hij tilt zijn schoen op. Aboubacar heeft goed gepoetst, er is geen vlekje meer te zien.

Het is vies, vindt Lina (9). Ook al is ze tot nu toe nog nooit in de poep getrapt, het is al vervelend genoeg om hink-stap-springend naar school te moeten lopen. Dat vindt ook Pepijn van den Nieuwendijk, vader van twee zonen op de Carolusschool aan het Haagse Westeinde, die de anti-hondenpoepactie bedacht. Heel veel kinderen lopen van de Lange Lombardstraat naar school, en daar ligt het - ook al zet de gemeente hier de hondenpoepzuiger in - geregeld vol met drollen, weet hij. ,,Hele hopen soms.'' Dat komt omdat het een beetje een stil straatje is, denkt hij. ,,In het donker wanen mensen zich hier onbespied.''

Asociaal

Van den Nieuwendijk noemt het ronduit 'asociaal' dat baasjes de drollen van hun hond laten liggen en bedacht een flyeractie. Een tiental leerlingen stopt flyers in de brievenbussen in de buurt. En ze hebben een nieuw naambordje voor de straat gemaakt. 'Hondenpoepstraat' staat erop.

Van den Nieuwendijk, die behalve vader ook kunstenaar is, bakte vorig weekeinde meer dan dertig nepdrollen uit klei. De kinderen spreiden ze uit op de stoep. Wie even niet oppast, is gezien.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Scholieren in actie tegen hondenpoep. © Jacques Zorgman

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag