Foto van een voedselbank ter illustratie.
Volledig scherm
Foto van een voedselbank ter illustratie. © ANP

Klanten van de Voedselbank Haaglanden krijgen een paascadeautje

De 2300 klanten van de regionale Voedselbank krijgen een paascadeautje. De protestantse kerken en katholieke parochies in Den Haag en Rijswijk schenken elke klant twee extra supermarktbonnen van een tientje.

Samen met de supermarktbonnen die de klanten van de Voedselbank Haaglanden al van hun gemeenten krijgen hebben zij zowel in de week voor als in de week na  Pasen 25 euro te besteden aan etenswaar.

De supermarktbonnen zijn nodig, omdat de voedselbank in maart haar werk heeft moeten staken. De aanvoer van de supermarkten naar het distributiecentrum stagneerde. Ook  waren er te weinig vrijwilligers om de pakketten te maken.

Defensie

Maar inmiddels komt het distributiecentrum weer een beetje op gang, meldt de gemeente Den Haag. Het ministerie van Defensie heeft vier logistieke medewerkers ter beschikking gesteld om te helpen bij het opstarten van de distributie.

Zodra het distributiecentrum weer op gang is en de toevoer van voedsel voldoende is om voedselpakketten samen te stellen, kunnen de kratten voor de uitgiftepunten in Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer weer worden gevuld.

De regionale voedselbank bekijkt per uitgiftepunt waar voedselpakketten kunnen worden verstrekt. Dat hangt mede af van de mogelijkheid om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag