Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Carlo ter Ellen DTCT

Klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen supermarktbon

Klanten van de Voedselbank Haaglanden in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk krijgen tot 6 april 2020 een supermarktbon in plaats van een voedselpakket. De drie gemeenten nemen de kosten op zich. 

Deze  maatregel is vandaag genomen, omdat de Voedselbank maandag de moeilijke beslissing moest nemen om in ieder geval tot 6 april 2020 te sluiten. Ondertussen werken de gemeenten met de Voedselbank aan een structurele oplossing voor de langere termijn.

Onzeker                    

De aanvoer van voedsel is onzeker geworden en niet te garanderen, stelt de gemeente Den Haag. Bovendien is de Voedselbank niet in staat voldoende bescherming te bieden aan klanten en vrijwilligers. 1500 Haagse huishoudens ontvangen normaliter een pakket van de Voedselbank naast nog eens 500 huishoudens uit Rijswijk en Zoetermeer.

De supermarktbon wordt door de Voedselbank uitgedeeld aan de klanten van Voedselbank Haaglanden op de voor hen gebruikelijke tijden en uitgiftepunten.

Belangenloos

,,Het zijn moeilijke tijden voor alle vrijwilligers van de Voedselbank die zich wekelijks vol overtuiging en belangeloos inzetten voor die mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben”, zegt de Haagse wethouder Bert van Alphen (armoedebestrijding).

 ,,Ongeveer 2.000 mensen uit Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk zijn afhankelijk van de Voedselbank. Ook tijdens de coronacrisis hebben deze mensen recht op ondersteuning, daarom wordt het voedselpakket tijdelijk vervangen door de supermarktbon”, aldus Van Alphen.

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag