‘Knuffelregen’ voor zieke kinderen tijdens Feyenoord-ADO Den Haag

VideoADO-supporters hebben vanmiddag weer massaal knuffels gegooid in het supportersvak met zieke kinderen tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. De kinderen zijn allemaal patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis. De ADO-fans hopen hen met de ‘knuffelregen’ een hart onder de riem te steken.

In de 12e minuut van de wedstrijd gooiden de ADO-fans vanmiddag zo'n 4.000 knuffels naar beneden, in het vak waar de zieke kinderen zaten. ADO-trainer Fons Groenendijk liet vooraf al weten tijdens de wedstrijd even opzij te zullen kijken. ,,Een geweldig initiatief, ik zal er zeker even naar kijken”, zei hij eerder in deze krant. ,,Ik vind dit soort dingen hartstikke mooi. Het geeft aan wat voor club ADO ook kan zijn en dat is alleen maar goed.” 

‘Adopteer een knuffelbeer'

Volledig scherm
Een auto volgeladen met knuffels is klaar om naar De Kuip af te reizen. © Marc Weterings

Het aantal meegereisde knuffels is een fractie van de ruim 30.000 (!) exemplaren die de afgelopen weken werden ingezameld. Voor hen allemaal was in het stadion geen plek. De supporters bedachten daarom een actie waarbij knuffels voor 1 euro per stuk ‘geadopteerd’ konden worden. 

Inmiddels is er ruim 20.000 euro opgehaald. De volledige opbrengst gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis. De ruim 30.000 knuffels krijgen allemaal een mooie bestemming. ,,Wij zorgen dan dat die knuffels terechtkomen bij kinderen met een beperking die onder meer bij Ipse de Brugge, Hospik en het Westerhonk zitten’’, zegt Marc Weterings namens de supportersverenigingen die het initiatief namen.

Volledig scherm
Het vak van de ADO-supporters in De Kuip is groen-geel gekleurd bij aanvang van de wedstrijd. © Marc Weterings

AZ besloot eerder 5.000 exemplaren te adopteren. Niet alleen om het ziekenhuis te ondersteunen, maar ook om de goede band met ADO te onderschrijven. AZ is tot aan de winterstop welkom in Den Haag om daar de ‘thuiswedstrijden’ af te werken, aangezien een deel van het dak van het eigen stadion is ingestort.

Supporters van ADO namen drie jaar geleden voor het eerst knuffels voor zieke kinderen mee naar Rotterdam. Beelden van de ‘knuffelregen’ gingen toen de hele wereld over.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Het supportersvak van ADO Den Haag in De Kuip. © Marc Weterings
Volledig scherm
Het supportersvak van ADO Den Haag in De Kuip. © Marc Weterings

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag