De ‘cheffies’  van Sasja Roodenrijs zijn zo’n beetje een zelfstandig naamwoord aan het worden. Zelfs in Duitsland en België worden ze afgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De ‘cheffies’ van Sasja Roodenrijs zijn zo’n beetje een zelfstandig naamwoord aan het worden. Zelfs in Duitsland en België worden ze afgenomen. © Peter Franken

Koekjes van Sasja (37) veroveren wereld: in één jaar van oventje op vier hoog naar pand met acht man personeel

Moeder Sasja Roodenrijs raakte na haar scheiding haar huis én baan kwijt. Ter ontspanning begon ze vanuit haar flatje, vier hoog achter, koekjes te bakken. Een jaar verder werken er acht man in haar goedlopende koekjesbedrijf en kan ze zich een huis in de Delftse binnenstad permitteren. ‘Die koekies zijn echt mijn lifesavers’.

  1. Op dit autonome ‘mini-vliegveld’ kunnen drones zelfstandig vliegen en batterijen wisselen
    PREMIUM
    technische dienst

    Op dit autonome ‘mi­ni-vliegveld’ kunnen drones zelfstan­dig vliegen en batterijen wisselen

    Drones worden steeds vaker ingezet voor het verzamelen van belangrijke data. Maar in veel gevallen komen daar nog menselijke handelingen aan te pas. Bijvoorbeeld als het gaat om het besturen van de drone en het verwisselen van de batterijen. De Delftse start-up Tective komt nu met een oplossing die het mogelijk maakt om drones compleet autonoom en continu in te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag