Volledig scherm
DEN HAAG - Op de Haagse Markt kunnen fietsen gratis en bewaakt gestald worden bij de Biesieklette. FOTO EN COPYRIGHT GEMEENTE DEN HAAG/HENRIETTE GUEST © Henriette Giuest

‘Kom met fiets naar Haagse Markt’

Wie de Haagse Markt wil bezoeken, doet dat het beste per fiets. Dat is de boodschap van wethouder Robert van Asten.

De gemeente Den Haag heeft de afgelopen maanden een campagne op poten gezet om de zichtbaarheid van de Biesieklettestallingen rondom de markt te vergroten. Met resultaat: ,,De inspanningen resulteerden in een verdubbeling van het aantal gestalde fietsen aan de Goenteweg’’, aldus de gemeente.

Graffiti

De stalling aan de Groenteweg staat er nu een klein jaar en werd onvoldoende gebruikt. ‘De fietsenstalling aan het Hobbemaplein is tijdens marktdagen vaak helemaal vol. Maar de nieuwe stalling aan de Groenteweg ertegenover moeten mensen kennelijk nog weten te vinden. Hier zijn nog vaak lege plekken’, meldde de gemeente in november.

Om hier verandering in te brengen, heeft Van Asten met tijdelijke graffiti eind november een verwijzing naar de fietsenstalling bij de Haagse Markt gespoten. Ook zijn er borden geplaatst met een verwijzing naar de stalling aan de Groenteweg rondom de Haagse Markt.

Het aantal gestalde fietsen aan de Groenteweg is sindsdien verdubbeld, tot blijdschap van Van Asten. ,,Door het aanbieden van gratis en bewaakte fietsenstallingen stimuleren wij het fietsgebruik in Den Haag.’’

De fietsenstalling Groenteweg heeft niet alleen fietsen overgenomen van de stalling Hobbemaplein: in beide stallingen samen zijn in de afgelopen maanden in totaal meer dan vijftien procent meer rijwielen geplaatst.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7091 stemmen