Volledig scherm
Korpschef Gerard Bouman [inzetje] zou aan vijf verdachte agenten beloofd hebben ze niet te ontslaan. © Montage AD

Korpschef bood verdachte agenten Henriquez-zaak baangarantie

Oud-korpschef Gerard Bouman beloofde in september 2015 dat de vijf verdachte agenten in de Mitch Henriquez-zaak niet ontslagen zouden worden. Dat zou Bouman tijdens een gesprek met de teamleider van politie Delft en de verdachten hebben gezegd. Volgens NRC staat deze uitspraak in een e-mail waarin de Delftse teamleider verslag doet aan zijn team.

De teamchef van politie Delft, Ronald Kruiswijk, stuurde zijn team een e-mail waarin hij verslag deed van het gesprek met Gerard Bouman dat op 17 september zou hebben plaatsgevonden. Volgens NRC zou er onder andere in deze e-mail staan dat Bouman de vijf verdachte agenten destijds beloofde dat ze niet ontslagen zouden worden. Daarnaast zou de oud-korpschef hebben gezegd dat de gevolgen van de buitenfunctiestelling van de verdachten zouden worden teruggedraaid.

Dat hield in dat de verdachte agenten hun politiepas 'per direct' terug zouden krijgen. Zo konden ze gewoon weer het bureau en de fitnessruimte betreden. Ook de 'financiële gevolgen' zouden worden geannuleerd. 

Volgens NRC zijn deze uitspraken wel bij bevestigd door 'bronnen bij de politie', maar gaf Bouman aan 'niet op de kwestie te willen reageren'. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag