Volledig scherm
Eigenaar Leo Fasani van Casanova toen hij nog kon lachen: nu begint de gemeente een kort geding om hem weg te krijgen. Foto Guus Schoonewille

Kort geding tegen Rijswijkse pizzabakker

De Italiaanse pizzabakker en oud-bokser Leo Fasani moet toch echt weg van de plek in Rijswijk waar hij zit. De gemeente Rijswijk spant een kort geding aan.

Langer uitstellen kan niet meer, vindt de gemeente. Pizzabakker Fasani van pizzeria Casanova achter de Rijswijkse Schouwburg moet plaats gaan maken voor de beloofde groenstrook. Daartoe heeft de gemeenteraad al in 2009 besloten, maar in 2014 kreeg de nu 77-jarige Italiaan vier jaar de tijd om te verkassen. Eind december 2017 moest hij zijn pand verlaten.

Maar Fasani is dat niet van plan. Hij zegt destijds te zijn 'gechanteerd' met een te betalen boete die hem in het vooruitzicht is gesteld en ook dat er geen andere plek is om opnieuw te beginnen.

Fasani kreeg steun van Youp van 't Hek via Facebook die bij Casanova graag een pizza eet voor een optreden in de Rijswijkse Schouwburg. Maar de gemeente zet de uitzetting door.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag