Volledig scherm
© Daniella van Bergen

Krappe voldoende voor Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool is nog niet uit het dal. Studenten beoordelen de onderwijsinstelling gemiddeld met een 5,6.

Dat blijkt uit de Keuzegids HBO 2018, waarin alle hogescholen van Nederland zijn beoordeeld. De Haagse Hogeschool bungelt in de staart van de ranglijst. Met een 5,6 scoort de school zelfs lager dan vorig jaar, toen een 5,8 werd behaald.

Overigens is De Haagse wel de beste hbo van de vier grote steden. De hogescholen van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht én Hogeschool InHolland (ook met een vestiging in Den Haag) scoren nóg lager.

Zorgenkindjes
Zorgenkindjes in Den Haag zijn volgens de Keuzegids de opleidingen verpleegkunde (4,4) en bestuurskunde (4,2). De verpleegkundestudenten geven aan meer aandacht te willen voor vaardigheden zoals conclusies onderbouwen en analytisch denken. De studenten van de internationale opleiding bestuurskunde willen dat de opleiding praktijkgerichter wordt. Ze vinden dat er te weinig aandacht is voor het opdoen van beroepsvaardigheden.

Ook de Pabo bungelt in de onderste regionen. Studenten hebben niet meer dan een 5,4 over voor de lerarenopleiding basisdonderwijs. Er is met name kritiek op de manier waarop ze worden getoetst op kennis, inzicht en vaardigheden

Positieve uitzonderingen zijn de opleidingen ruimtelijke ontwikkeling (6,8) en chemische technologie (7,0).

HALO
Opvallend is ook dat de veelgeplaagde sportacademie, de HALO, relatief goed scoort. De opleiding kwam deze zomer onder vuur te liggen doordat gymleraren de noodklok luidden over het lage niveau van de stagiaires van de HALO. Uit de keuzegids blijkt dat studenten juist heel tevreden zijn over de voorbereiding op hun loopbaan. Wel klinkt er gemopper over het gebrek aan begeleiding. De studenten vinden hun docenten niet altijd betrokken.

De beste hbo-instelling in Den Haag is overigens de Hogere Hotelschool. Studenten waarderen de opleiding met gemiddeld een 8,6

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag