De gemeente Den Haag vroeg aan haar inwoners beeldmateriaal in te sturen na vonkenregen bij vreugdevuren in Scheveningen tijdens de jaarwisseling.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Den Haag vroeg aan haar inwoners beeldmateriaal in te sturen na vonkenregen bij vreugdevuren in Scheveningen tijdens de jaarwisseling. © Gemeente Den Haag

Krikke houdt conclusies van onderzoeksrapport naar vreugdevuren geheim voor brandweer

Burgemeester Krikke heeft de brandweer geen inzage gegeven in de voorlopige conclusies van het onderzoeksrapport naar de vreugdevuren tijdens oud en nieuw. Dat is opvallend, omdat de brandweer een van de belangrijkste betrokken partijen is in de studie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

Volgens bronnen op het stadhuis was de brandweer tegen het aansteken van het vreugdevuur, dat uiteindelijk leidde tot een vonkenregen die in Scheveningen voor veel schade zorgde. Het KNMI meldt na vragen van deze krant dat met de Veiligheidsregio (de overkoepelende organisatie waar de brandweer onder valt) op oudjaarsdag nog ‘een aantal keer contact is geweest over de wind (richting, kracht en uitschieters) en neerslag’.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag