Volledig scherm
Burgemeester Pauline Krikke. © anp

Krikke is meteen ook 'klimaatburgemeester'

Ze was vanmiddag misschien net een uur burgemeester van Den Haag toen Pauline Krikke er een extra burgemeestersbaan bij kreeg: ze is nu ook 'klimaatburgemeester'. Ze zei volmondig ja toen de actiebeweging Den Haag Fossielvrij haar vroeg.

Haar beloofde optreden met het koor van Den Haag Fossielvrij vlak na haar installatie als burgemeester van Den Haag ging niet door. ,,Ik wil geen modderfiguur slaan'', verontschuldigde Krikke zich. Zo'n honderd zangers en zangeressen zongen vervolgens het klimaatlied 'Sing for the climate' in het Atrium van het Haagse stadhuis voor Krikke.

Beschermen
Met het nummer wilde de actiebeweging Krikke oproepen de eerste klimaatburgemeester van het land te worden. Een oproep waar burgemeester Krikke na de laatste tonen van het lied positief op reageerde.

Als klimaatburgemeester neemt ze de taak op zich om Den Haag te beschermen tegen effecten van verdere opwarming van de aarde.

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag