Volledig scherm
Klimaatdemonstratie eerder op het Malieveld in Den Haag, ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Krikke verbiedt klimaatmars langs Haags stadhuis en Tweede Kamer

De klimaatstaking van volgende week vrijdag op de Koekamp in Den Haag krijgt geen aansluitende mars langs het Tweede Kamergebouw en het Haagse stadhuis. Burgemeester Krikke vindt het risico op vermenging van demonstranten met winkelend publiek, toeristen en overige omstanders te groot.

Wel heeft de burgemeester de organisatoren van de klimaatdemonstratie een alternatieve route voor de mars voorgesteld die minder risico geeft op ‘wanordelijkheden’, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

De organisatoren van de demonstratie zijn niettemin boos over de beperking van de route van de klimaatmars en hebben hun bezwaren ook geuit in een brief aan de Haagse gemeenteraad. ‘De mooie stad achter de duinen, waar wij willen demonstreren, zou volgens wetenschappers meters onder water komen te staan als we de uitstoot van broeikasgassen niet omlaag brengen. Dat is de werkelijke wanorde die dreigt.’

Quote

Wij hebben begrepen dat zij dat wel gaan doen

Gemeentewoordvoerder

De organisatie van de klimaatstaking heeft nog geen bezwaar gemaakt bij de gemeente over de route van de mars. ,,Wij hebben begrepen dat zij dat wel gaan doen. Daarna volgt ons definitieve oordeel’’, aldus de gemeentewoordvoerder.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag