Volledig scherm
PREMIUM
Red Bull Knock Out in 2016. © www.redbullcontentpool.com

Kritiek op subsidie strandrace: ‘De race is in strijd met klimaatambitie’

Een evenement met duizend ronkende motoren staat haaks op de Haagse doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat vinden (milieu)organisaties en linkse politici. Wat hen betreft is het komend weekeinde de laatste keer dat de Red Bull Knock Out-race in Scheveningen plaatsvindt. ,,De gemeente moet de subsidie stopzetten.”

Quote

De duizend motoren die zaterdag over het strand racen, zorgen voor enorm veel CO2-uit­stoot en luchtver­vui­ling

Femke Sleegers

Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij kan er met de pet niet bij dat uitgerekend in Den Haag zo’n ‘milieuvervuilende motorrace’ plaats heeft. ,,De ambitie is dat de stad in 2030 klimaatneutraal is”, vertelt ze. ,,Iets dat keihard botst met de Red Bull Knock Out-race. De duizend motoren die zaterdag over het strand racen, zorgen voor enorm veel CO2-uitstoot en luchtvervuiling.” Met de organisatie van de Red Bull Knock Out geeft de gemeente volgens Sleegers een verkeerd signaal af. ,,Op deze manier blijven mensen denken dat dit maar normaal is. Maar het is schadelijk...”

  1. Superslimme computer gemaakt in Microsoft Quantum Lab moet verdere opwarming van de aarde tegengaan
    VIDEO

    Superslim­me computer gemaakt in Microsoft Quantum Lab moet verdere opwarming van de aarde tegengaan

    Het Microsoft Quantum Lab is vandaag op de campus van TU Delft geopend door koning Willem-Alexander. In het lab wordt een super snelle quantumcomputer gebouwd die in staat is berekeningen te maken die niet mogelijk zijn met reguliere computers. Het apparaat heeft de potentie in de toekomst oplossingen te vinden voor problemen op het gebied van milieu, energie en gezondheid. Dat gaat dan om zaken zoals voedselvoorziening voor de groeiende wereldbevolking en het tegengaan van verdere opwarming van de aarde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag