Kunstwerk ‘Ling Zhi Helicopters’ van de onlangs overleden Chinese kunstenaar Huang Yong Ping op de Rijswijkse Landingslaan in Ypenburg. Foto:Frank Jansen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstwerk ‘Ling Zhi Helicopters’ van de onlangs overleden Chinese kunstenaar Huang Yong Ping op de Rijswijkse Landingslaan in Ypenburg. Foto:Frank Jansen. © Frank Jansen

Kunstwerk moet Ypenburg internationaal op de kaart zetten: ‘Het is wachten op de eerste bruidsstelletjes’

In de wijk Ypenburg verrijst een kunstwerk van enorme proporties. Ling Zhi Helicopters van de Frans-Chinese kunstenaar Huang Yong Ping is een eerbetoon aan het voormalig vliegveld Ypenburg. Wijkbewoners hebben inspraak gehad bij de keuze van het werk. De ‘vliegende paddenstoelen’ zijn er niet alleen voor hen, maar moet ook kunstliefhebbers uit heel de wereld naar de vinexlocatie brengen.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

 1. Politie treft gewonde bewoner aan na melding woningoverval
  Play

  Politie treft gewonde bewoner aan na melding woningover­val

 2. Patrick en Sil krijgen een eigen plekje in de Zonneberg
  Play

  Patrick en Sil krijgen een eigen plekje in de Zonneberg

Den Haag