Kunstwerk om van te smullen

VideoHagenaars mochten vandaag letterlijk hun tanden zetten in een Mondriaan-kunstwerk. In het Atrium van het Haagse stadhuis lag een gigantische taart ter ere van de 145e verjaardag van Piet Mondriaan.

Locoburgemeester Tom de Bruijn had de taak om de taart aan te snijden. Lachend stonden de wethouders om de D66'er heen terwijl die een groot mes de kleurrijke vlakken zette. En Piet Mondriaan zelf mocht niet ontbreken. De gemeente had een kartonnen versie van de kunstenaar pontificaal tussen de wethouders ingezet. Speciaal voor zijn verhaal heeft het hele atrium 'happy birthday' voor de kartonnen pop gezongen.

De cijfers: de taart was 4 bij 4,5 meter groot waar 5000 stukjes uit worden gesneden. Hij bestond uit 200 kilo marsepein, 150 liter slagroom en het totale gewicht was 500 tot 600 kilo. En hij bleek ook nog eens lekker te zijn. Met lof werd de taart door de aanwezigen ontvangen. 'Lekker fris' werd hij genoemd, en 'zacht'. Ook was het 'een kunstwerk waar het water van in de mond loopt'.

Volledig scherm
© Frank Jansen
Volledig scherm
© Frank Jansen

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag